Городні інструменти більше не псуватимуться: як підготувати садовий інвентар до зими

Читать на русском
Автор
1742
Правильне зберігання садового приладдя
Правильне зберігання садового приладдя. Фото zelenasadyba.com.ua

Дотримуючись цих правил, забудете про іржу на плісняву на городньому приладді

Якщо ви неодноразово стикалися з проблемою після зими, що дістаєте поламане або проіржавіле садове приладдя з місця його зберігання, то ці поради вам допоможуть уникнути проблем. Слід правильно підготувати городній інвентар до зими. Ми вже розповідали раніше, чим підживити землю для щедрого врожаю.Тепер поговоримо про правильне зберігання городнього приладдя.

Для того, щоб ваші інструменти мали довший строк дії, досвідчені садівники радять після кожного використання за ними доглядати. Слід добре очистити від землі, заточити, якщо потрібно, змастити. Аби запобігти іржавінню інструментів, варто зберігати їх на вулиці. Про це пише poradnica.

Де і як зберігати городні інструменти взимку

Варто вибрати окреме приміщення або відділення. Це може бути гараж або комора, в якій є вентиляція. Після останнього використання треба ретельно очистити предмети, металеві вставки просушити і змастити. Гострі інструменти слід запакувати в чохли. Дерев’яні елементи краще покрити лаком або лляною олією. Це збереже їх від грибка.

Секатор краще натерти наждачним папером. Пилку — загорнути в папір чи тканину, просочену олією. Щодо тачок, їх теж варто очистити та змастити підшипники мастилом.

Аби запобігти грибку, цвілі та іншим захворюванням, які можуть розвинутись на брудних інструментах, треба їх продезінфікувати. Це може бути розчин марганцівки (5%) або окріп. Після цього треб їх просушити.

Зберігайте садове приладдя взимку правильно і уникнете неприємних ситуацій навесні. А що можна посадити на підвіконні, щоб зимою наповнювати організм вітамінами, ми вже розповідали раніше.