Буятиме пишним цвітом: секрети догляду за згаслою орхідеєю

Читать на русском
Автор
39745
Орхідея вимагає особливого догляду
Орхідея вимагає особливого догляду. Фото Freepik

Підказки щодо догляду за квіткою

Орхідея — популярна кімнатна рослина, яка подобається багатьом своїм пишним цвітінням. До того ж, орхідеї мають різні сорти з різними відтінками цвітіння. Квітка красива, але вимоглива у догляді. Ми вже розповідали, що зробити, щоб орхідея росла швидше і пишніше, а сьогодні ділимося секретами догляду, які допоможуть рослині цвісти.

Як пише "Телеграф" з посиланням на Daily Express, "пробудити" орхідею допоможуть кілька простих лайфхаків. Виявляється, потрібно ретельно стежити не лише за поливом, а й за температурним та світловим режимами.

Температура та світло

Орхідея вибаглива до температури. Якщо хочете, щоб вона цвіла, влаштуйте так, щоб вдень і вночі квітка знаходилася у різних температурних умовах. Так, вдень і вночі різниця в температурах має становити 10-15 градусів, уночі має бути холодніше.

Також варто звернути увагу на освітлення. Кількість світла, яке отримує орхідея, має ключове значення. Щоб вона цвіла, вазон не повинен стояти під прямим сонячним промінням. Вибирайте вікно, що виходить на схід чи південь, там орхідеї буде найкомфортніше.

Радикальний спосіб змусити орхідею цвісти

Якщо температурний і світловий режим, підлаштований під орхідею, а також правильний полив і спеціальне добриво не допомогли зацвісти орхідеї, спробуйте радикальний спосіб. Потрібно пересадити рослину у свіжий ґрунт. При цьому вибирайте саме ґрунт під цю квітку, тоді є всі шанси, що вона буятиме. А взагалі експерти рекомендують пересаджувати орхідею кожні 18-24 місяці.

Раніше "Телеграф" розповідав, яким саморобним розчином підгодувати орхідею. Після цього вона зацвіте з новою силою.