І салат, і намазка: просто додайте до буряків два інгредієнти

Читать на русском
Автор

Важко повірити, що з трьох інгредієнтів можна приготувати нереальну смакоту

З буряків ми готуємо неймовірну кількість страв. Це і ароматний борщ, і улюблена "Шуба", і найрізноманітніші салати.

Хто б міг подумати, що якщо до буряків додати часник та сметану, то вийде незвичайна страва? Залежно від тертки, він може стати легким салатом, або ніжною намазкою. Крупно натертий буряк у пікантній сметанно-часниковій заправці стане гідною літньою заміною на майонезний салат. А дрібно натертий овоч можна покласти на ароматний хліб або запашне питво. Солодкий, кислий, солоний та гострий – цей салат-намазка за рецептом Shuba має досконалий смак та абсолютно натуральний склад. Ця шалено смачна страва точно варта вашої уваги.

Як приготувати буряк з часником та сметаною

Інгредієнти на 2 порції:

  • буряк варений — 400 г;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • сметана — 4 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Буряк відварюємо, даємо охолонути, чистимо і натираємо на тертці.
  2. Часник також очищаємо від шкірки, тремо на терці чи пропускаємо через прес.
  3. Часник і буряки змішуємо, додаємо сметану. Все солимо, перчимо, ретельно перемішуємо.

Готовий салат подаємо до столу. За бажанням можна подавати як намазку разом із чіабаттою за рецептом "Телеграфа".