Підготовка розсади до нового сезону: що можна посіяти вже у грудні

Читать на русском
Автор
18723
Для розсади потрібні спеціальні умови
Для розсади потрібні спеціальні умови. Фото Pexels

У грудні можна сіяти навіть огірки та томати

Далеко не всі городники сприймають зимовий час як привід забути про справи на ділянці та просто відпочивати. Як не дивно, але навіть у грудні знаходиться робота для дачі. У цей час можна не лише готувати насіння до нового сезону, але й навіть сіяти вже деякі культури.

Початок зими відмінно підходить для вирощування власної здорової розсади квітів. Але посівом насіння варто займатися лише за умови, що буде можливість влаштувати додаткове освітлення для рослин та захист від перепадів температур.

Що можна сіяти у грудні

На початку зими можна готувати розсаду літніх рослин із дуже тривалим періодом вегетації або подовженим періодом проростання насіння.

У грудні саме час посіяти насіння рослин для саду: хвойні, робінію, кінський каштан, дуб, клен.

Також можна посіяти на розсаду овочі, але тільки якщо вони будуть вирощуватися на підвіконні або в теплиці, що опалюється. Так, у грудні сіють огірки, капусту, томати, селеру, перець, батат і навіть картоплю.

Грудень вважається ідеальним місяцем для посіву на розсаду рослин, які починають цвісти лише через 6-7 місяців після появи сходів. До таких відносяться квіти: еустома, левова зіва, петунія, ірис, клематис, лаванда і т.д.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно доглядати гортензії взимку. А також про те, як зберегти ці квіти у приміщенні.