Видаляти нічого не доведеться: проста інструкція, як очистити пам’ять телефону

Читати російською
Автор

Корисні хитрощі, які допоможуть очистити телефон

Трапляється таке, що пам’ять телефону перевантажена, і від того він починає гірше працювати. Вирішити цю проблему можна самостійно, без звернення до сервісних центрів. Ми вже розповідали, як очистити кеш у Telegram, а сьогодні ділимося, як почистити пам’ять телефону, нічого не при цьому не видаляючи.

Якщо виконати всі інструкції, можна звільнити багато мегабайт пам’яті у вашому телефоні, пише unian.net. Давайте розбиратися, як це зробити.

Чистимо кеш-пам’ять месенджерів

Якщо ви часто використовуєте програми месенджерів, такі як Telegram, WhatsApp, Viber або Facebook Messenger, швидше за все вони нагромадили багато файлів кешу, який потрібно почистити.

  • Щоб звільнити місце на телефоні, увімкніть у вищезгадані програми-месенджери, зайдіть у Налаштування та натисніть кнопку "Очистити кеш".
  • Щоб уникнути повторного накопичення файлів кешу, в тих же параметрах обмежте збереження цих кеш файлів. Установки — Використання пам’яті — Зберігати медіа — 3 дні.

Перенесення файлів та даних на карту SD

Щоб не доводилося видаляти, наприклад, фото та відео з телефону, варто замислитися про покупку додаткової пам’яті. Використання картки SD допоможе уникнути перевантаження пам’яті телефону. Усі або частину медіафайлів ви зможете зберігати на SD-карті.

  • Малоймовірно, але якщо все ж ваш телефон не має додаткового слота для вставки SD-карти, свої файли можна зберігати на комп’ютері або в хмарних сервісах.
  • Користувачам пристроїв Android та iOS за замовчуванням доступний Google Диск та iCloud відповідно.

Очищення історії браузера та кеш-пам’яті браузера

Історія браузера та файли кешу можуть сильно засмічувати пам’ять телефону, якщо ви часто сидите в інтернеті зі смартфона. Щоб очистити пам’ять, виконайте кілька маніпуляцій. Відкрийте програму Chrome на телефоні або планшеті та виконайте такі дії:

  • "Історія" — "Очистити історію" — "Розширені" — період часу "Весь час".
  • Далі позначте галочки в опціях "Історія веб-перегляду", "Файли cookie", "Кешовані зображення та файли" – і натисніть "Видалити дані".

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити телефон, щоб не "вбити" батарею. Ви не могли цього знати.