У мороз та сніг: яку гарну квітку можна посіяти у грудні

Читать на русском
Автор

Її можна посадити навіть по снігу

Завершення посівної кампанії не настає разом із приходом глибокої осені чи зими. Якщо йдеться про декоративні культури, деякі сорти квітів можна успішно сіяти як наприкінці листопада, так і в грудні, навіть за наявності снігу, на відміну від тих рослин, які можуть загинути при першому ж морозі.

Виявляється, насіння волошки сприятливо висівати саме по снігу, пише pixelinform. Цей метод застосовується при посіві багатьох квітів з дрібним насінням, оскільки по снігу легко визначити, наскільки вони щільно або розріджено розподілені. Звичайно, не всі декоративні рослини порадіють такому способу посіву, на відміну від волошки.

Як сіяти насіння волошки в грудні

Волошки можна сміливо висівати навіть в умовах морозу та снігу, оскільки ця рослина досить невибаглива. Однак важливо врахувати обране місце для посіву насіння, оскільки волошка віддає перевагу сонячному освітленню і не процвітатиме в тіні.

Що стосується посіву, рекомендується висівати насіння на пухкому ґрунті, попередньо покривши його шаром снігу. Прекрасно поєднуючись з ромашками та іншими польовими квітами, волошка буде радувати своїми яскравими квітами з червня по вересень.

Раніше ми писали, як підготувати ґрунт до зимівлі. Дізнайтеся, що робити, щоб не заразити город хворобами.