Підошва праски стане, як нова: три екоспособи очистити прилад від нагару

Читати російською
Автор

Завдяки екозасобам праска стане як новенька

Практично у кожному домі є незамінний помічник, завдяки якому речі виглядають охайними. Існують лайфхаки, що дозволяють зробити прасування вдвічі швидше, проте варто часом неправильно виставити температуру на прасці або залити неочищену воду з-під крана — на приладі з’являється нагар або накип.

Подолати такі проблеми можна досить просто за допомогою засобів, що є в кожному домі. А лайфхаками поділилися на порталі "Бєлновини".

Як очистити праску від нагару

Сода

Цей порошок добре очищає поверхню від нагару. Для застосування засобу необхідно розвести соду з водою до стану пасти, після чого почистити нею холодну поверхню праски. Коли від нагару не залишиться і сліду, досить просто прибрати розводи і сліди від соди вологою і чистою губкою.

Оцет

Ганчірка, змочена оцтом, також відмінно відтирає нагар з підошви праски. Попередньо нею можна накрити забруднену поверхню на пару годин і коли нагар відкисне – потерти.

Мило

Від проблеми допоможе позбутися господарське мило, проте – лише зі свіжими забрудненнями. Для цього необхідно розвести столову ложку натертого мила з водою та нанести на брудну підошву. За 15 хвилин просто протерти праску.

Раніше ми писали, як прибрати затхлий запах з одягу. Для цього потрібно звернути увагу не тільки на те, як ви перете, але і на те, як розвішуєте білизну.