Вас врятує шматочок огірка: який бабусин метод вирішить популярну проблему

Читать на русском
Автор
6730
Ви здивуєтеся, але вам точно сподобається Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:30
Ви здивуєтеся, але вам точно сподобається. Фото shuba.life

Картопля вийде цілою і не розвалиться

Важко уявити нашу кухню без картоплі. Ми готуємо з нього незвичайне пюре, смачно запікаємо в духовці і додаємо в найрізноманітніші салати.

Однак дуже часто кулінари стикаються з проблемою варіння картоплі. У хід ідуть перевірені бабусині хитрощі, щоб зберегти коренеплід цілим під час приготування. Ось про них разом з Рixelinform і поговоримо.

Як швидше зварити картоплю

Деякі кулінари роблять із відвареною картоплею на перший погляд щось дивне. Вони беруть огірок, нарізають його кружальцями і кидають кілька штук прямо в киплячу воду.

У це складно повірити, але такий трюк допомагає досягти одного цікавого результату. Ці шматочки огірка знижують ризик розвалення картоплі. Огірки слід кидати в киплячу воду тільки для поліпшення консистенції картоплі та доведення її до повної готовності. Так картопля не розвалиться, вийде набагато смачніше, проте огірки після приготування слід викинути.

Щоб картопля не розвалювалася, вам допоможе також огірковий сік. З ним картопля також не розвалиться та збереже форму.

Зберегти форму картоплі при варінні буде один спосіб — необхідно додати при варінні шматочки лимона або цитрусових сік. Вони також запобігають розварюванню картоплі. Однак використовувати цей лайфхак слід лише при приготуванні картоплі у мундирі.

Раніше ми розповідали, що додати до картопляного пюре для незвичайного смаку. Спробуйте ви точно здивуєтеся.