Вистачить однієї ночі: як позбутися слимаків у льоху без застосування хімії

Читать на русском
Автор
183471
Простий і дешевий спосіб позбутися слимаків
Простий і дешевий спосіб позбутися слимаків. Фото фото з відкритих джерел

Від молюсків допоможе пастка, яку може зробити навіть дитина

Ненажерливі слимаки доставляють городникам багато проблем своєю присутністю. Влітку вони знищують рослини на грядках і не оминають квіти в саду. Але і з настанням зими вони не перестають шкодити. У холодну пору року слимаки перебираються у льох. Там їх приваблює вологе і відносно тепле середовище, а також можливість підкріпитися плодами, що зберігаються там.

Враховуючи, що у льоху зберігаються продукти харчування, застосовувати у боротьбі зі слимаками агресивні хімічні засоби не рекомендується. Їх краще залишити на крайній випадок. Боротьбу зі шкідниками можна розпочати з облаштування простої пастки.

Як позбутися слимаків у льоху

Якщо слимаків у льоху зібралося не дуже багато, відловити їх можна буквально за одну ніч. Для цього знадобиться клейонка.

Всі продукти необхідно підняти на верхні полиці, а підлогу в льоху застелити поліетиленом. Тим самим буде утворено тепле та вологе середовище, яке привабить слимаків. За ніч вони зберуться під клейонкою. Вранці залишиться лише зібрати шкідників та знищити, або винести далеко за межі ділянки.

Для надійності можна насипати під плівку кукурудзяне борошно, яке люблять слимаки. Шкідники не зможуть пересуватися борошном і точно нікуди не пропадуть з-під клейонки.

У будь-якому випадку краще не допускати появи слимаків у льоху. Для цього необхідно регулярно провітрювати та просушувати приміщення у міжсезоння. Раніше "Телеграф" ділився безпечним способом позбутися високої вологості у льоху в холодну пору року.