П’ять картоплин — і сита вся родина: пісний рецепт найсмачнішої вечері

Читати російською
Автор
Новина оновлена 20 листопада 2023, 09:15

Відмінний варіант для тих, хто любить смачно поїсти

Кожен кулінар рано чи пізно ставить собі питання, що приготувати на вечерю. Особливо це актуально під час посту — адже хочеться їсти не лише смачно, але різноманітно та ситно. І якщо ви готували навіть картопляну запіканку, пропонуємо ще одну не менш смачну страву з картоплі.

Разом з "Важно знать" пропонуємо приготувати тушковану картоплю з овочами та грибами. Просте в приготуванні страва особливо виручить вас саме в піст — воно вийде ситним і неймовірно корисним. Спробуємо?

Як приготувати тушковану картоплю з овочами та грибами

Інгредієнти:

  • 300 г дрібних печериць;
  • 5 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2–3 зубчики часнику;
  • 200 г консервованих помідорів;
  • сіль та спеції до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Гриби миємо, розрізаємо навпіл і обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості олії.
  2. Цибулю нарізаємо кубиками, часник — пластинами та додаємо до грибів на сковороду.
  3. Моркву натираємо на великій тертці та додаємо до решти засмаження. Готуємо на середньому вогні близько 10 хвилин.
  4. Наприкінці у засмажку відправляємо консервовані помідори, солимо, перчимо. За бажанням додаємо трохи цукру та улюблених спецій.
  5. Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками та викладаємо у форму для запікання. Зверху виливаємо засмажку і відправляємо овочі до духовки приблизно на 30 хвилин при 200 градусах приблизно 30 хвилин.

Рекомендуємо також приготувати картопляно-цибулеву запіканку по-єврейськи за рецептом "Телеграфа". Це надзвичайно смачно.