Мало хто знає про це: як принести додому з ринку м’ясні сосиски

Читать на русском
Автор
35320
Ці хитрощі вам точно знадобляться
Ці хитрощі вам точно знадобляться. Фото today.ua

Розповідаємо, як відрізнити м’ясні сосиски від підробки

Навряд чи хтось відмовиться від соковитої сосиски. Але як вибрати натуральні сосиски? На що звернути увагу при покупці?

Існує кілька ознак, завдяки яким ви принесете додому якісний продукт. Разом із "УНІАН" розповімо про них.

Як вибрати натуральні сосиски

Завжди при виборі цього продукту звертайте увагу на зовнішній вигляд. Поверхня їхньої оболонки повинна бути без пошкоджень, сухою, чистою та гладкою. Зморщеність говорить про порушення технології або про те, що продукт почав усихати при перевищенні терміну зберігання. У якісних сосисок щільна оболонка, яка (за винятком целофанової) повинна щільно прилягати до фаршу.

Підтікання жиру або бульйону під оболонкою, наплив фаршу — це все теж порушення технології. У такій сосисці багато води або вона з жирного м’яса з великою кількістю жив.

Якісні сосиски завжди блідуватого кольору. Яскраво-рожевий або червонуватий відтінок свідчать про велику кількість барвника, а темний колір про консерванти.

Також звертайте увагу на текстуру. Натисніть на сосиску при виборі: якщо вона відновить форму за кілька секунд, можете купувати продукт.

Завжди звертайте увагу на розріз. На зрізі продукт хорошої якості має бути однорідного сірувато-рожевого кольору. У сардельки зріз рожевий або світло-рожевий, а сама маса може бути пористою, у шпикачок є шматочки білого або рожевого шпику. Якщо ви спостерігаєте порожнечі чи крупинчасту консистенцію, отже, що у продукті багато води.

Якість сосисок можна також визначити в процесі приготування. Якісні не повинні розпухати та розвалюватися. Інакше це свідчить про велику кількість крохмалю.

Наявність крохмалю можна визначити за допомогою йоду — достатньо крапнути набагато на сосиску. Якщо вона забарвиться у синій — у сосиску є крохмаль і такий продукт краще не вживати у великій кількості.

А от якщо сосиска здулася або зморщилася в мікрохвильовій печі — в такому продукті багато води або інших добавок. Якщо ж вода при варінні сосисок або сардельок забарвилася — у них багато барвника, такі краще не їсти.

У сосисок має бути приємний запах з ароматом прянощів. Кислий, затхлий та будь-який сторонній запах не допускаються.

А ось на смак сосиски не повинні бути ні солонуватими, ні солодкуватими, а також без гіркоти. Ви повинні відчувати яскраво виражений м’ясний смак.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно варити сосиски. Ви могли про це не знати.