Якщо тушкувати капусту, то тільки в яблуках: рецепт, який запитають навіть кухарі

Читати російською
Автор

Розповідаємо, як перетворити звичайну страву на незвичайну

Вгамувати голод і наситити організм поживними речовинами здатна тушкована капуста. Приготувати її можна з капусти, олії, щіпки солі та цукру. Зазвичай страву ми подаємо як гарнір до м’яса чи риби.

Але чи можна здивувати тушкованою капустою? Так, якщо трохи поекспериментувати та приготувати її за рецептом Shuba з шинкою в яблуках. Саме таким чином звична страва перетвориться на незвичайну. Спробуйте — сподіваємося, вам сподобається.

Як приготувати капусту з шинкою в яблуках

Інгредієнти на 4 порції:

  • яблука — 4 шт.;
  • червонокачанна капуста — 1 шт.;
  • шинка — 400 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • мед — 2 ст. л.;
  • оцет винний — 2 ст. л.;
  • олія соняшникова — 2 ст. л.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю очистьте, наріжте кубиками та пасеруйте на олії. Туди ж додайте нашатковану капусту, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 10 хвилин, помішуючи.
  2. Через вказаний час додайте мед, оцет, посоліть, поперчіть і тушкуйте ще 20 хвилин.
  3. Яблука помийте, зріжте верхівки, обережно видаліть серцевину та м'якуш із яблук. Нафаршуйте їх подрібненою шинкою та м’якоттю.
  4. Капусту перекладіть у форму, помістіть до неї яблука, накрийте їх верхівками, додайте лаврове листя і влийте трохи води. Відправте в розігріту до 160°С духовці на 25 хвилин.
  5. До столу подавайте по одному яблуку з тушкованою капустою та шинкою на порцію.

З капусти можна приготувати приголомшливу капустяну запіканку з фаршем за рецептом "Телеграфа". Проста у приготуванні страва вам сподобається.