Перегрів і вологість: де в будинку краще не залишати гаджет

Читать на русском
Автор
Багато хто носить смартфон всюди і цим лише шкодить гаджету
Багато хто носить смартфон всюди і цим лише шкодить гаджету. Фото Телеграф

Від смартфона варто відпочивати, коли ви йдете у такі місця

Сучасний світ диктує нам нові правила використання технологій, і наші мобільні телефони стали невід'ємною частиною повсякденного життя. Однак не всі місця в будинку підходять для того, щоб залишати там свій гаджет, інакше доведеться рятувати ваш смартфон, до прикладу, від води.

Почнемо з ванної кімнати. Це, мабуть, одне з найгірших місць для вашого смартфона. По-перше, висока вологість і можливість попадання води на пристрій можуть призвести до його виходу з ладу. По-друге, багато хто з нас любить брати телефон з собою у ванну, щоб послухати музику або подивитися серіал, але це може бути небезпечно для здоров’я через випари і перегрів пристрою.

Кухня — ще одне місце, де краще не залишати телефон. Тут він може бути підданий дії високих температур, попаданню жиру або інших рідин, які можуть пошкодити його.

Спальня також може бути не найкращим місцем для вашого смартфона, особливо якщо ви маєте звичку тримати його під подушкою або десь у ліжку. Це може призвести не тільки до перегріву пристрою, але і до порушення вашого сну через постійні повідомлення та дзвінки.

І, нарешті, дитяча кімната. Якщо у вас є маленькі діти, краще тримати телефон подалі від них, оскільки вони можуть легко пошкодити його або, що ще гірше, нашкодити собі.

Намагайтеся тримати свій мобільний телефон у безпечних місцях, де він буде захищений від води, високих температур та інших потенційних загроз. Найкраще — лишати його у вітальні біля іншої техніки.

Нагадаємо, що для збереження смартфона його також варто правильно заряджати. Порушення цих правил може серйозно нашкодити батареї. До прикладу, спричинити її перегрів. В крайньому разі, існують способи, як врятувати вашого цифрового друга від перегріву.