Не купуйте кота в мішку: як зрозуміти, що телефон дійсно хороший

Читать на русском
Автор
2126
Вибираючи смартфон, не ігноруйте його характеристики та можливості
Вибираючи смартфон, не ігноруйте його характеристики та можливості. Фото Телеграф

Вкладіть час в перевірку і аналіз, і ваш телефон віддячить вам надійною службою та відмінною роботою

Прекрасний девайс у вашій кишені — це не просто засіб для спілкування. Це ваш помічник, друг і компаньйон на кожен день. Важливо розуміти, наскільки ваш телефон "хороший" і відповідає сучасним стандартам. Адже від цього залежить ваш комфорт і ефективність його використання. Тому варто підійти до його вибору відповідально, як і у випадку з павербанком.

Перевірка автентичності смартфона

Як пише "iTech.ua", перше, на що варто звернути увагу — це справжність вашого гаджета. Навіть якщо ви купили телефон в авторизованому магазині, не зайвим буде перевірити його за серійним номером на офіційному сайті виробника. Це допоможе вам впевнитися, що перед вами оригінальний продукт, а не підробка.

Яка оболонка на Android

Для користувачів Android важливо знати, яка оболонка встановлена на телефоні. Від цього залежить швидкість і стабільність оновлень, а також тривалість служби пристрою. Високоякісні смартфони часто мають фірмову оболонку, яка оптимізована під їхнє залізо. Якщо на телефоні стоїть "сирий" Android, варто засумніватися у доброчесності виробника. Інформацію про прошивку ви знайдете у розділі "Про телефон".

Оцінка роботи

Смартфон має бути швидким, відгукатися на ваші дії без затримок. Важливо, щоб він мав достатньо пам'яті для зберігання улюблених додатків і фотографій. Якість екрана, фото та відео, а також тривалість роботи від акумулятора — все це показники, які варто враховувати.

Діагностика характеристик

Необхідно переконатися, що характеристики вашого смартфона відповідають сучасним стандартам. Рейтинг процесора, об'єм оперативної пам'яті, внутрішній обсяг зберігання, стандарти флеш-накопичувача та ємність акумулятора — все це важливі параметри, на які варто звернути увагу. Нині базові характеристики:

  • Рейтинг процесора вашого мобільника – від 250 тис. балів у додатку AnTuTu;
  • Оперативна пам’ять смартфона не менше 4-6 Гб, а стандарт – не нижче LPDDR4x;
  • Внутрішній обсяг пам’яті – від 64 Гб;
  • Флеш-накопичувач розроблений за стандартом UFS;
  • Ємність акумулятора – від 4300 мАг;

Підтримка оновлень

Важливо розуміти, наскільки довго ваш смартфон буде отримувати оновлення від виробника. Сучасні моделі, як правило, підтримуються довше, отримуючи як виправлення помилок, так і нові функції. Чим свіжіший останній апдейт на сайті виробника — тим краще. Можна орієнтуватися на термін у два тижні.

Нагадаємо, що важливо також звертати увагу на низку характеристик при виборі б/в гаджетів. Адже купуючи техніку в іншого користувача, набагато легше придбати "кота в мішку".