Погано заряджається телефон: можливо, настав час почистити порт для заряджання

Читать на русском
Автор
802
Часто причина поганого заряджання не в батареї
Часто причина поганого заряджання не в батареї. Фото Телеграф

Регулярний догляд за вашим мобільним телефоном допоможе уникнути багатьох проблем

В наш час мобільні телефони відіграють важливу роль у нашому повсякденному житті, і звісно, кожен із нас хоче, щоб вони працювали бездоганно. Однак іноді ми стикаємося з непередбачуваними ситуаціями, наприклад, коли роз'єм для заряджання починає відмовляти в "послугах". Він може намокнути, але навіть тоді є способи впоратися з цією проблемою. А іноді це може статися через бруд, пил чи інші дрібні частки, які потрапляють всередину.

Розпочнемо з того, що перше та найголовніше – це визначити причину проблеми. Іноді, щоб зрозуміти, чому ваш телефон перестав заряджатися, достатньо уважно оглянути порт. Можливо, вам відразу стане видно джерело проблеми. Якщо ви виявили, що роз'єм дійсно забруднений, не поспішайте застосовувати радикальні методи. Для початку спробуйте використати пензлик з м'яким ворсом, наприклад, для косметики або для чищення фотоапаратів. Акуратно прочистіть роз'єм, намагаючись видалити всі видимі частинки бруду.

Якщо цього виявилося недостатньо, можна спробувати використовувати стиснене повітря. Цей метод допомагає видалити бруд і пил з найбільш важкодоступних місць. Просто направте струмінь повітря в роз'єм і намагайтеся не тримати його занадто близько, щоб уникнути можливого пошкодження. Якщо і ці методи не допомогли, можна використати зубочистку або інший тонкий і не дуже твердий предмет. Головне тут – бути максимально обережним і не пошкодити внутрішні компоненти телефону.

А тепер кілька слів про те, чого робити не варто. Ні в якому разі не використовуйте для чищення роз'єму металеві предмети. Це може призвести до короткого замикання і навіть до виходу з ладу вашого телефону. Також уникайте використання води або інших рідин.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, як правильно чистити увесь телефон. Для цього існує багато різних способів. Також зазначимо, що набагато частіше у власників смартфонів виникає потреба почистити їхню пам'ять.