Чому крихти хліба не змітають рукою зі столу: як прибирати їх правильно

Читать на русском
Автор
44801
До хлібних крихт в Україні вчили ставитися з повагою
До хлібних крихт в Україні вчили ставитися з повагою. Фото Телеграф

Хлібні крихти все ще лишаються хлібом — символом достатку, а не просто стравою

Хліб — це не тільки основний продукт харчування для багатьох народів, але і символ життя, достатку, родинного затишку. Наші предки вважали хліб священною рослиною, яка має свою душу і потребує поваги. Тому вони дотримувалися ряду народних прикмет і забобонів, пов'язаних з хлібом. Зокрема, в жодному разі не ламали його під час трапези. Ще одна з них стосується того, як прибирати хлібні крихти зі столу після їжі. Чому не можна робити це руками і як правильно це робити.

За народними прикметами, хлібні крихти не можна змітати зі столу руками, бо це означає витрачати гроші на дурниці, втрачати своє благополуччя, а також ображати дух хліба. Крихти хліба — це теж хліб, і вони мають бути поважними і не викидатися у смітник. Також вважається, що крихти хліба можуть привернути до себе погану енергетику або навпаки — захистити вас від неї. Тому їх треба обережно прибирати і використовувати за призначенням.

Як правильно прибирати хлібні крихти зі столу?

Існує кілька способів, як це зробити без шкоди для себе і своїх близьких:

Збирати крихти ганчіркою або тканинною серветкою і використовувати їх для годування пташок або домашніх тварин. Так ви покажете свою доброту і повагу до живих істот, а також отримаєте їхню вдячність і захист.

  • Збирати крихти ложкою або лопаткою і додавати їх до супу або каші. Так ви не марнуватимете продукт і збережете його корисні властивості.
  • Збирати крихти пальцями і класти їх на окрему тарілку. Так ви покажете свою повагу до хліба і його душі, а також уникнете негативного впливу на ваше життя.
  • Залишати крихти на столі до наступного прийому їжі. Так ви покажете свою скромність і задоволення тим, що маєте, а також привернете до себе достаток і щастя.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як правильно зберігати хліб влітку, щоб він не зіпсувався. Потрібні спеціальні умови для того, щоб хліб залишався свіжим і смачним якомога довше. Ще одним старовинним продуктом і супутником хліба є мед. З нього можна зробити магніт для успіху, тому його потрібно тримати вдома.