Як вигнати кліщів з саду: 5 ефективних методів для садівників

Читать на русском
Автор
8658
Кліщі переносять дуже небезпечну хворобу - енцефаліт
Кліщі переносять дуже небезпечну хворобу - енцефаліт. Фото https://vn.20minut.ua/

Кліщі можуть перетворити ваш сад в зону ризику, але з цими п'ятьма перевіреними методами ви повернете безпеку на своє подвір'я

Кліщі — це проблема, яка чекає кожного садівника разом з приходом весни. Вони не тільки шкодять рослинам, але й можуть бути небезпечними для людей. Однак, навіть така незручність як кліщі не повинна зіпсувати вам радість від догляду за садом. Ми підготували для вас 5 перевірених способів, які допоможуть ефективно боротися з кліщами на вашій ділянці. До прикладу, висадити правильні рослини.

  1. Механічне видалення: Найпростіший, але досить трудомісткий метод — це збирання кліщів вручну. Зазвичай вони активні вранці та ввечері. У цей час їх можна знайти на стовбурах дерев, кущах або траві. Приготуйте густу тканину та рукавиці і починайте полювання.
  2. Використання хімікатів: Існує багато інсектицидів, які ефективні проти кліщів. Популярні з них — "Акаріцид", "Фуфанон", "Антікліщ". Вони не тільки вбивають кліщів, але й захищають ділянку від їх подальшої появи.
  3. Висадка рослин-репелентів: Деякі рослини відлякує кліщів своїм ароматом. Це, наприклад, часник, цибуля, лаванда, розмарин. Висадіть їх уздовж країв ділянки, і кліщі подумають двічі, перш ніж переступити її межі.
  4. Контроль росту трави: Кліщі люблять вологу та тінь. Обрізка дерев, прибирання листя та коротка трава роблять ділянку менш привабливою для них.
  5. Використання природних ворогів: Декілька курей чи індиків на ділянці можуть розв'язати проблему кліщів. Ці птахи люблять поїдати кліщів, тому вони не тільки будуть вам джерелом яєць і м'яса, але й захисниками ділянки.

Нагадаємо, що досвідчені дачники використовують дьоготь на дачі як відмінний засіб від шкідників на городі та саду. Дьоготь має антисептичні властивості, які допомагають захистити рослини від захворювань та паразитів. Для цього можна робити розчини на основі дьогтю, мила та води та поливати ними капусту, полуницю, цибулю та моркву. Також дьоготь допомагає позбутися кротів на городі. Щодо слимаків, то це один із найнебезпечніших шкідників на городі, який може знищити урожай капусти та інших овочів. Щоб позбутися слимаків на городі, можна використовувати два натуральні способи: посипати густим шаром каву навколо рослин або розкласти біля них хвойні гілки. Кава та хвоя мають запахи, які відлякують слимаків.