Як поливати моркву, щоб вона була рівною і солодкою: два простих лайфхаки

Читати російською
Автор

Дві прості підкормки дозволять овочу вирости ідеальним для вживання

Аби виростити хороший урожай моркви, потрібно дотримуватися деяких правил посадки і догляду за морквою. Особливо важливо правильно поливати моркву, адже від цього залежить її якість і кількість. А ще є два простих лайфхаки, які допоможуть вам поливати моркву так, щоб вона виростала рівною і солодкою.

Перший лайфхак — це поливати моркву попелом. Попіл — це чудове добриво для моркви, яке насичує ґрунт калієм і фосфором, запобігає грибковим захворюванням і покращує смак моркви. Для цього потрібно змішати попіл з водою у співвідношенні 1:10 і полити ним грядку з морквою один раз на два тижні.

Другий лайфхак — це поливати моркву дріжджами. Дріжджі — це живий організм, який виділяє речовини, що стимулюють розвиток коренеплодів і покращують активність корисних бактерій у ґрунті. Для цього потрібно розчинити їх у воді у співвідношенні 1:10 і полити ним грядку з морквою один раз на два тижні.

Але не забувайте також про інші аспекти догляду. В пригоді стануть правильний вибір сорту, глибина посадки, розрядження, прополювання і захист від шкідників.

Нагадаємо, ви можете дізнатися, як закрити моркву на зиму – легкий рецепт маринованої моркви, яка добре зберігається навіть при кімнатній температурі. Або як правильно посадити моркву на городі, щоби був хороший урожай: рослини-захисники, про які не всі знають.