Не викидайте прокисле молоко: помилка недосвідчених дачників

Читать на русском
Автор

Прокисле молоко — це не сміття, а цінне добриво для вашого городу

Молоко – це не тільки смачний та корисний продукт, але й чудове добриво для рослин. А прокисле молоко містить багато молочнокислих бактерій, які поліпшують структуру ґрунту, збагачують його кальцієм та азотом, підвищують імунітет рослин і захищають від хвороб. Не всі городники знають про цю корисну властивість прокислого молока і часто викидають його на смітник. Але це велика помилка!

Прокисле молоко можна використовувати як підкормку для різних культур: огірків, помідорів, капусти, картоплі, квітів та інших. Для цього потрібно розвести його з водою у співвідношенні 1:10, додати, краплю йоду, додати ще трохи води і полити рослини під коренем раз на два тижні. Також можна зробити засіб з прокислого молока і дріжджів (1 л молока + 10 г дріжджів + 10 л води) і застосовувати його як пестицид проти шкідників. Для цього потрібно обприскувати рослини цим розчином раз на тиждень.

Нагадаємо, що прокисле молоко не тільки корисне для рослин, але й у кулінарії. Якщо ви не встигли використати молоко до закінчення терміну придатності, не поспішайте його викидати. З прокислого молока можна приготувати оладки. Також варто знати, як правильно зберігати молоко в холодильнику, щоб продовжити його термін придатності. Експерти радять ставити молоко на найхолоднішу полицю холодильника, а не на дверцятах, де температура коливається. Також слід уникати контакту молока з іншими продуктами, які можуть передавати йому запах або бактерії.