Як позбутися мурах в теплиці без хімії: 3 простих способи, які вас здивують

Читать на русском
Автор
11408
Мурахи можуть заражати рослини попелицею
Мурахи можуть заражати рослини попелицею. Фото Телеграф

До прикладу, позбутися мурах в теплиці без хімії можна за допомогою картоплі

Мурахи в теплиці — це небезпечні шкідники, які можуть знищити ваш урожай і заражати рослини попелицею. Щоб позбутися від них, не обов'язково використовувати хімічні отрути, або синтепоновий захист. Ви можете скористатися одним з трьох простих способів

Пшоняна крупа

Пшоняна — це дешевий і ефективний засіб проти мурах. Вона приваблює комах своїм запахом і смаком, але вони не можуть її перетравити і гинуть. Для застосування цього методу потрібно обсипати крупою мурашині гнізда і шляхи їх руху. Пшонка не боїться поливу і не шкодить ґрунту і рослинам. Навпаки, вона служить добривом для ґрунту. Цей спосіб можна застосовувати як профілактику проти мурашиних навал на всю ділянку. Задля ефективності можна змішати 0,5 кг крупи з 100 г цукрової пудри.

Оцет

Оцет — це також дуже ефективний засіб проти мурах. Вони не люблять його кислий запах і смак і уникають його. Для застосування цього методу потрібно змішати оцет з рослинною олією у співвідношенні 1:1 і влити суміш у гнізда комах. Оцет знищить мурашине гніздо, а олія запобігатиме його відновленню. Оцет також дезінфікує ґрунт і захистить рослини від хвороб. Однак треба бути обережним при застосуванні оцету, бо велика кількість може пошкодити листя і плоди рослин.

Картопля

Картопля — це ще один простий і безпечний засіб проти мурах. Вони також люблять її смак, але не можуть перетравити крохмаль, який міститься в ній. Для застосування цього методу потрібно нарізати картоплю на невеликі шматочки і розкласти їх біля мурашиних гнізд. Коли мурахи почнуть їсти картоплю, вони загинуть. Картопля також добре поглинає вологу з ґрунту і запобігає гниллю коренів рослин.

Але не забувайте також про профілактику: тримайте теплицю чистою і сухою, не залишайте на ділянці сміття і органічних відходів, перевіряйте регулярно стан рослин і ґрунту. Так ви зможете уникнути появи мурах в теплиці і насолоджуватися своїм урожаєм.

Раніше, ми розповідали про деякі рослини, які приваблюють комах своїм запахом і смаком, але вони не можуть їх перетравити і гинуть. Це може бути петрушка, аніс та часник. А також ми давали 5 простих і ефективних способів вигнати мурах з городу, серед яких борна кислота, сода та кавова гуща.