Як зробити свою клумбу корисною для здоров’я: поради садівникам

Читать на русском
Автор
3468
Однією з гарних і лікувальних рослин є ехінацея
Однією з гарних і лікувальних рослин є ехінацея. Фото Телеграф

Клумбу можна зробити не лише красивою, але й корисною

Існує багато рослин, які не тільки прикрашають ваш сад або балкон, але й мають лікувальні властивості. Вони можуть допомогти вам підсилити свій імунітет, зняти запалення, заспокоїти нерви та навіть заощадити на ліках.

  • Калина, горобина і глід — це зимостійкі дерева, які містять вітаміни і антиоксиданти. Вони також додають краси вашому саду своїми яскравими ягодами.
  • Ромашка, валеріана, череда, звіробій, вербена, любисток, півонія незвичайна — це лікарські рослини, які садять під зиму, оскільки вони краще ростуть після загартовування холодом. Ці рослини мають протизапальну, заспокійливу, антисептичну та інші корисні властивості.
  • Салат і шпинат — це овочеві культури, які можна вирощувати протягом усього листопада. Вони мають багато фолієвої кислоти, заліза, кальцію та інших мікроелементів.
  • Цибуля-порей, цикорій, петрушка — це овочеві культури, які також можна посадити в листопаді. Вони мають багато волокон, вітаміну С, каротину та інших речовин.
  • Верес — це вічнозелена квітка, яка не боїться морозів і росте навіть у високих горах. Вона має протимікробну та протигрибкову дію, а також полегшує кашель та запалення слизових оболонок.

Але не забувайте, що рослини не можуть замінити лікарську консультацію та лікування. Якщо у вас є симптоми хвороби або погане самопочуття, то не слід самолікуватися, а звернутися до фахівця.

Також дізнавайтеся, як позбутися бур'янів на своїй клумбі. Досвідчені дачники користуються такими методами. Також з ними можна боротися за допомогою саморобного спрею.