Чим підживити кабачки, щоб росли, як на дріжджах

Читати російською
Автор

Є деякі секрети, які допоможуть зібрати хороший врожай кабачків.

Кабачки – це універсальний овоч, який може стати основою багатьох страв. А виростити їх на своїй ділянці – справжнє задоволення. Щоб отримати багатий урожай цих сонячних овочів, варто знати кілька секретів. Також, ми писали, що не можна садити біля кабачків.

Вибір сорту:

Перш ніж приступити до посадки, визначтеся з сортом кабачків. Адже вони бувають різноманітних форм, розмірів і кольорів. Якщо ви хочете отримати ранній урожай, оберіть ранньостиглі сорти. Для тривалого зберігання підійдуть пізньостиглі. А якщо вам подобаються кабачки незвичайних форм, зверніть увагу на декоративні сорти.

Підготовка ґрунту:

Кабачки люблять легкий, родючий ґрунт. Перед посадкою ретельно перекопайте грядку, додавши компост або перегній. Також можна внести мінеральні добрива.

Посів насіння:

  • Розсада: Для отримання раннього врожаю можна виростити розсаду. Насіння висівають у торф'яні горщики за 3-4 тижні до висадки у відкритий грунт.
  • Безпосередньо у ґрунт: Якщо ви живете в регіоні з теплим кліматом, насіння можна відразу висівати у відкритий грунт після того, як мине загроза заморозків.

Догляд за рослинами:

  • Полив: Кабачки люблять вологу, особливо в період цвітіння і плодоношення. Поливайте рослини регулярно, але уникайте застою води.
  • Підживлення: Протягом вегетаційного періоду підгодовуйте кабачки комплексними мінеральними добривами 2-3 рази.
  • Розпушування ґрунту: Регулярно розпушуйте ґрунт навколо рослин, щоб забезпечити доступ повітря до коріння.
  • Мульчування: Мульчування допоможе зберегти вологу в ґрунті, запобігти росту бур'янів і підвищити температуру ґрунту.

Формування куща:

Щоб отримати більший урожай, рекомендується формувати кущі кабачків. Для цього залишайте 2-3 основних стебла і видаляйте бічні пагони.

Захист від шкідників і хвороб:

Кабачки можуть уражатися різними шкідниками і хворобами. Для профілактики регулярно оглядайте рослини і при необхідності обробляйте їх біологічними препаратами.

Збір врожаю:

Кабачки збирають у міру дозрівання. Молоді плоди мають ніжну шкірку і соковиту м'якоть. Зрілі кабачки зберігаються довше.

Секрет великого врожаю:

Щоб отримати багатий урожай кабачків, важливо забезпечити їм оптимальні умови зростання. Не забувайте про регулярний полив, підживлення, розпушування ґрунту і захист від шкідників і хвороб. А головне – любите свої рослини і доглядайте за ними з турботою.

Щоб отримати кабачки різного розміру, збирайте їх регулярно. Молоді плоди можна використовувати для приготування салатів, а великі – для консервування або запікання.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому небажано садити на городі соняшник. Також, ми писали, навіщо підживлювати огірки хлібом.