Голубці з молодої капусти: класика української кухні

Читать на русском
Автор
Голубці стануть чудовим варіантом обіду чи вечері (зображення створено за допомогою ШІ)
Голубці стануть чудовим варіантом обіду чи вечері (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ароматні голубці з ніжної молодої капусти підкорять ваших домашніх.

Голубці — це не просто страва, це символ домашнього затишку, тепла та любові. А якщо готувати їх з молодої капусти, то вони стають ще ніжнішими, ароматнішими та смачнішими. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом голубців з молодої капусти, який з легкістю підкорить серця ваших близьких.

Інгредієнти:

  • 1 вилок молодої капусти
  • 500 г фаршу (свинина, яловичина або суміш)
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 100 г рису
  • 1 ст. л. томатного соусу
  • 1 пучок зелені петрушки
  • 1 пучок зелені кропу
  • Сіль, перець за смаком
  • Олія для смаження
  • Лавровий лист
  • Перець горошком

Приготування:

  1. Підготуйте капусту: обережно відокремте листки від качана. Ошпарьте листя окропом, щоб вони стали м'якими.
  2. Приготуйте фарш: обсмажте нарізану цибулю та моркву. Додайте фарш, посоліть, поперчіть і тушкуйте до готовності. Додайте рис, томатний соус, подрібнену зелень петрушки та кропу. Перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.
  3. Загорніть голубці: на кожен лист капусти викладіть 1-2 столові ложки фаршу. Загорніть голубці конвертиками.
  4. Тушкуйте голубці: у каструлі викладіть голубці, залийте водою, додайте лавровий лист і перець горошком. Тушкуйте на повільному вогні протягом 1-1,5 години.
  5. Подавайте страву: готові голубці подавайте зі сметаною, йогуртом або вашим улюбленим соусом.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати пиріг з кабачками та фрикадельками. Також, пропонуємо рецепт стейків з капусти.