Аґрус дасть відмінний урожай: ось як цього досягти

Читать на русском
Автор
Аґрус — один з популярних чагарників у саду
Аґрус — один з популярних чагарників у саду. Фото Pexels

Правильний догляд за аґрусом – запорука багатого врожаю.

Влітку немає нічого кращого, ніж можливість поласувати свіжою малиною або агрусом прямо з куща. При вмілому догляді можна зібрати кілограми соковитих та солодких плодів. Все, що потрібно зробити, це внести в ґрунт трохи добрив навесні.

Раніше ми розповідали, чим підгодувати малину навесні. Тепер розповімо про добрива для агрусу.

Як виростити смачний аґрус

Аґрус не завдає особливих проблем при вирощуванні. Головне – знайти для нього оптимальне місце. Аґрус добре росте в теплі, але не любить, коли на нього потрапляє багато прямих сонячних променів. Тому чагарник краще садити у трохи затіненому місці, яке добре захищене від вітру.

У весняні та літні місяці не можна забувати про періодичне поливання аґрусу. Тип субстрату також важливий. Рослині бажано мати багатий гумусом, пухкий ґрунт із кислотністю 6,5 pH.

Також не обійтися без добрива. Навесні рекомендується підгодовувати аґрус азотними добривами. Вони стимулюють розвиток зеленої маси й допомагають рослині краще відновитись після зими.

Можна використовувати гній. Його розводять водою у співвідношенні 1:8 і вносять під кущ аґрусу.

А щоб ягоди були великими й солодкими, необхідно стежити, щоб кущ не був надто густим. Зайві пагони забирають дуже багато поживних елементів. Тому на початку кожного сезону необхідно проводити обрізування. Крім того, обов’язково слідкувати, щоб біля куща не було бур’янів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як злякати шкідників від свого саду. Зробити це можна без використання хімії.