Більше не будуть вам набридати: як прибрати російські сайти з пошуку Google

Читать на русском
Автор
3886
Російські сайти більше не будуть вам набридати
Російські сайти більше не будуть вам набридати. Фото Freepik

Позбутися від ворожого контенту дуже просто

Пошукова система Google має певні алгоритми, які можуть бути налаштовані по-різному. Однак, якщо у рекомендаціях ви бачите різні російські сайти, їх можна прибрати. Раніше ми розповідали, що робити, якщо у вас вкрали телефон, а тепер ділимося, як позбавитися від ворожого контенту.

Покроковою інструкцією поділилися на Уніан. Дотримуйтеся її, щоб російські сайти не потрапляли у вашу пошукову стрічку.

Як прибрати ворожі сайти з пошуку Google

1 спосіб

Вводимо потрібний пошуковий запит, а після нього натискаємо пробіл і пишемо -ru. Так сайти з російськими доменами не будуть відображатися у вашому пошуку.

Якщо не бажаєте бачити будь-які російськомовні сайти, навіть якщо вони українські, після пошукового запиту треба ввести -и. Так ви розбавитеся від контенту ворожою мовою.

2 спосіб

Існує спеціальне розширення для Google Chrome "Лагідна українізація". Його треба встановити на свій ПК. Програма прибиратиме самостійно всі російськомовні сайти.

3 спосіб

Для того, щоб ви не бачили російських сайтів, можна налаштувати обліковий запис Google. Для цього треба дотримуватися інструкції:

  1. Заходимо в "Налаштування" і обираємо "Мови". Серед усіх натискаємо на російську.
  2. Додайте потрібні вам мови і розташуйте їх у порядку пріоритетності.
  3. Переходимо в "Обліковий запис" натискаємо "Особиста інформація", а потім — "Мова". Українську мову встановлюємо основною і додайте ті, які вам потрібні, окрім російської.
  4. Обов’язково вимикаємо автоматичне додавання мови, бо Google може додати російську самостійно. Очищаємо кеш і файли cookie.

Коли активуєте цей "режим", надалі не можна натискати на підказки, які вказані російською мовою, тому що Google може це запам’ятати і почне рекомендувати вам російські сайти. Ці зміни не спрацюють миттєво. З часом ворожих сайтів ставатиме все менше.

Раніше "Телеграф" розповідав, як знайти машину на парковці за допомогою смартфона. Ми поділилися корисними лайфхаками.