Три пальці в допомогу: миттєвий спосіб зробити скріншот на телефоні

Читать на русском
Автор
513
Зробити скріншот на телефоні можна трьома пальцями Новина оновлена 22 квітня 2024, 12:31
Зробити скріншот на телефоні можна трьома пальцями. Фото Freepik

Цей трюк спрацює, але якщо у вас відповідна модель телефону

Деякі нові моделі смартфонів на ОС Android мають цікаву і не очевидну функцію, як зробити знімок екрану. Для цього вам не доведеться опускати "шторку" або шукати кнопку "скріншот". "Телеграф" вже розповідав, чим не можна протирати екран телефону, а сьогодні ділиться, як зробити скріншот трьома пальцями.

Є два простих способи зробити знімок екрана у телефоні, пише support.google.com. Один із них — натиснути на відповідну кнопку, яка має бути у "шторці". Інший спосіб не такий очевидний, але ще простіший, він доступний у сучасних моделях смартфонів на операційній системі Android.

Як зробити скріншот трьома пальцями

Коли гортаєте щось у телефоні, побачили щось цікаве і хочете зберегти це у вигляді картинки, просто проведіть по екрану гаджета трьома пальцями. Це має бути легкий одночасний рух трьох пальців – зверху донизу.

З одним або двома пальцями цей трюк не спрацює, потрібно саме три торкання пальців до екрану. І вуаля, ваш скріншот готовий. Потім ви зможете знайти цей знімок екрану у своїй галереї в окремій папці, яка так і називатиметься "Скріншоти".

Раніше "Телеграф" розповідав, як вручну очистити кеш-пам’ять програм. Звільніть пам’ять і телефон перестане глючити.