Багато хто припускається цих помилок: як не варто боротися з бур’янами

Читать на русском
Автор
Бур’яни продовжують рости попри все
Бур’яни продовжують рости попри все. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

У боротьбі з бур’янами потрібно врахувати нюанси

Способів позбутися небажаних бур’янів на городі безліч. Деякі люди навесні перекопують землю, інші висмикують бур’яни вручну, треті використовують покупні чи саморобні спреї, щоб знищити траву. При цьому дачники часом припускаються помилок і бур’яни знову і знову з’являються на ділянці.

Що не можна робити у боротьбі з бур’янами

Перш ніж кинутися видаляти бур’яни в саду, двічі подумайте про своє рішення. Багато садівників позбавляються рослин без розбору, бур’ян це, або звичайна рослина, яка не приносить шкоди. Цей неусвідомлений підхід може призвести до того, що місце звичайних рослин займуть бур’яни, стверджує Genialne.

Інша, не менш серйозна помилка – неправильне видалення бур’янів. Під час прополювання або руками багато хто видаляє тільки видиму частину рослини, а корінь бур’яну залишається під землею і в дуже короткі терміни дає новий паросток. Позбавлення від небажаних рослин вручну — один з найгірших методів, що дає погані результати й забирає лише час і сили.

Те саме і з обприскуванням бур’янів, яке обпалює тільки верхню частину і не проникає до коріння. До того ж не всі дотримуються концентрації або вибирають правильний спосіб нанесення на траву спрею. В результаті гербіцидів стає занадто багато або недостатньо, що також погано впливає на ефективність видалення бур’янів.

Невдало обрана погода також не сприяє звільненню від бур’янів. Вітер та опади швидко змивають засіб із трави, а що ще гірше, переносять його на інші садові рослини.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відлякати шкідників від городу. Є кілька ефективних способів без використання хімії.