Кульбаби розрослися на ділянці: 3 дієві засоби, як їх позбутися

Читать на русском
Автор
658
Ефективні методи, як знищити кульбаби на ділянці
Ефективні методи, як знищити кульбаби на ділянці. Фото Canva

Кульбаби можуть заважати іншим рослинам розвиватися

Кульбаби досить мило виглядають на ділянках і милують око жовтими квіточками. Однак, вони дуже швидко поширюються на території, чим заглушують інші рослини. Тому якщо хочете зберегти урожай культур — доведеться позбутися кульбаб.

Річ у тім, що кульбаби виділяють речовини, що пригнічують ріст інших рослин, пише Ukr.media. Існує три простих засоби, які допоможуть нам розв'язати цю проблему.

  1. Одне з найкращих рішень проти кульбаб на ділянці — оцтова кислота. Городники діляться, що ця речовина працює як гербицід (хімічний засіб для боротьби з бур'янами). Треба обирати оцтову кислоту у високій дозі — 20-30%. При контакті ця кислота сушить рослини та з часом вони гинуть.
  2. Потужним засобом для знищення кульбаб на ділянці є столовий оцет. Однак, будьте обережні з ним, якщо поруч з кульбабами ростуть інші квіти. Поливайте оцтом лише кульбаби.
  3. Безпечним методом буде просто розташувати на кульбабах картонну коробку. Зверху ще можна присипати тирсою з дерева. Так, у кульбаб не буде шансів на життя.

Якщо ви не лінуєтесь та маєте час, то можна просто викопати кульбаби разом із корінням. Таким чином, гарантовано позбудетесь кульбаб на певний час.

Раніше "Телеграф" писав, чому не варто зривати ромашки з ділянки. Річ у тім, що ці дрібні квіти приваблюють комах, які згодом будуть запилювати рослини. Тому не варто псувати цей природній ланцюг.