Немає форм — не біда: в чому ще можна спекти паски на Великдень

Читать на русском
Автор
Цікавий кулінарний лайфхак на Великдень Новина оновлена 19 квітня 2024, 15:30
Цікавий кулінарний лайфхак на Великдень. Фото shuba.life

Форми для пасок легко замінити

Ми ділились лайфхаком для красивих оливкових крашанок. Тепер розповідаємо, чим можна замінити форми для випікання пасок.

Готуючись до Великодня, легко забути про дрібниці, на кшталт форм для випікання. Не біда! За допомогою пергаменту ви зможете зробити власні форми не гірше магазинних, а головне — будь-якого розміру. Як це зробити, розповіли на порталі ProstoWay.

Вам знадобиться:

  • Пергаментний папір
  • Металеві консервні банки (1 л, 850 мл, 600 мл, 500 мл і т. п.)

Інструкція:

  1. Виберіть розмір майбутніх пасок і підготуйте відповідні консервні банки. Відріжте пергаментний папір по висоті банки, залишивши 5-8 см на загинання (залежно від діаметра).
  2. Обгорніть кожну банку папером двічі, щоб зробити форму більш міцною. Загорніть дно форми, починаючи від країв і рухаючись до центру. Кожен загин розгладжуйте, щоб не було складок.
  3. Проведіть пальцями по колу дна, щоб остаточно зафіксувати форму. Після цього форми готові до випікання.
  4. Для кращої міцності можна використовувати два шари пергаменту. Щоб паски було зручно виймати, можна змастити форми вершковим маслом або олією.

Завдяки цій саморобній формі ви можете випікати паски будь-якого розміру, який вам подобається. Ми ділились чудовим рецептом тіста на "нічній" опарі.