Слідів від маркера не залишиться: 4 засоби для видалення "складних" плям з одягу

Читать на русском
Автор
Маркер не виводиться звичайним засобом для прання
Маркер не виводиться звичайним засобом для прання. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Незвичайні, але ефективні засоби від слідів перманентного маркера

Плями від маркера на одязі – знайома проблема для батьків. Для її вирішення недостатньо звичайного прання і тому завдання позбутися плям здається нездійсненним.

Але при розумному підході та правильної попередньої обробки речей, позбутися слідів перманентного маркера на одязі цілком реально.

Ефективні засоби видалення слідів перманентного маркера

1. Ацетон чи рідина для зняття лаку. Просто нанесіть на пляму трохи ацетону та обережно промокніть чистим паперовим рушником, поки пляма повністю не зникне. Потім виперіть одяг у пральній машині без використання порошку, просто з чашкою солі та холодною водою.

2. Лак для волосся. Достатньо підкласти під пляму паперовий рушник, розпорошити на нього лак для волосся та потерти ватяною паличкою. Паперовий рушник вбере пляму і не дозволить йому просочитися на інший бік одягу.

3. Білий винний оцет. Замочіть забруднене місце сумішшю оцту та води щонайменше на годину, а потім виперіть одяг як завжди.

4. Зубна паста та харчова сода. Змішайте два засоби й натріть пляму отриманою пастою. Через кілька секунд протріть забруднення круговими рухами за допомогою вологої ганчірки.

Перед використанням цих засобів перевірте етикетки на одязі, щоб не пошкодити тканину. За відсутності етикетки перевірте засіб на непомітній ділянці одягу.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відбілити пожовклі підошви. Купувати спеціальні засоби не доведеться.