Як правильно садити редиску, щоб виросла великою та хрумкою
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Якщо знати певні секрети посадки, то редиска виросте великою
Редиска — популярний овоч в Україні, який зазвичай додають до різних салатів навесні та влітку. Тим, хто не хоче купувати на базарі, треба знати особливості її вирощування.
Городники радять обирати для посадки 18-денні сорти — "Родос", "Білі ночі", "Чемпіон", "Дитячий F1". Вони найкраще плодоносять, пише "На пенсії". І хоч чимало людей вважають, що редиска є стійкою до холоду, це не зовсім так.
Аби цей овоч повноцінно розвивався, земля має бути прогрітою до +12-15 °С. У теплиці — приблизно так само. Якщо ж ґрунт буде холодним, то рослини не зможуть розвиватися та поглинати корисні речовини.
Тож найкраще — вирощувати редиску у теплиці або під агроволокном, якщо ще холодно надворі. Заодно це врятує рослини від шкідників і створить ефект довшого світлового дня.
Рекомендується мульчувати редиску, це буде зберігати вологість і тепло для рослини. Утім, торф брати не варто, бо через його щільну структуру, ґрунт не зможе прогрітися.
Перед посадкою редиски не вносьте органічні добрива. Цей овоч не любить підживлення з перегною чи курячого посліду. Коли вже з'явилися перші листочки, то використовують калій та фосфор. Добриво вносять один раз.
Раніше "Телеграф" писав, з чим не можна садити поряд моркву, перець, картоплю та інші овочі. Адже одні можуть покращувати ріст рослин, а інші — навпаки заглушувати.