Усього +3 градуси: в Україну йде похолодання, в які області повернеться зима

Читать на русском
Автор
9228
Усього +3 градуси: в Україну йде похолодання, в які області повернеться зима Новина оновлена 14 квітня 2024, 10:54

Синоптики дали прогноз на 14-18 квітня

Квітень встиг порадувати українців теплою весною, але вже найближчими днями варто очікувати значного похолодання. Температура повітря в деяких областях опускатиметься вночі до всього +3 градусів, а вдень підніматиметься до +10.

Такий прогноз зробили синоптики Укргідрометцентру. Зазначається, що у цей період також очікуються дощі та грози.

18 квітня, за прогнозами, прийде похолодання в Україну. У цей же день опади у вигляді дощу по всій країні.

У неділю, 14 квітня, у західних та північних областях погода буде дощовою. У решті країни день буде хмарним. У середньому температура повітря вдень у всіх областях буде в межах 21-23 градусів тепла.

15 квітня дощами накриє усі області України, окрім південних. Температура повітря у центрі країни буде у межах +22 градусів. У західних – від +17 до +20, а в Ужгородській області – до +35. У північній частині – до +18. На півдні — до +26. У східних областях – до +21.

У вівторок, 16 квітня, у центральній частині країни температура повітря вдень буде до +25 градусів. На півночі — до +18. У західних областях – до +19. На півдні — до +26. У східній частині – до +25.

17 квітня буде дощовим днем в Україні. "Сухіми" залишаться лише Запорізька, Дніпропетровська, Херсонська, Луганська, Донецька та Крим. При цьому температура повітря вдень у центрі країни становитиме до +12 градусів. Аналогічна ситуація буде у північних та західних областях. На півдні очікується до +24, а на сході – до +25.

У четвер, 18 квітня, настане похолодання. Температура повітря в центрі, у західних та північних областях підніматиметься до +10. При цьому вночі у деяких західних областях буде лише +3 градуси. У південних та східних областях удень очікується до +24.. +26 градусів, а вночі від +11 до +14.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у квітні в Києві зафіксовано рекордні температури.