Для чого насправді потрібні гудзики на рукавах куртки: відповідь проста

Читать на русском
Автор
505
Ґудзики на рукавах — для чого вони Новина оновлена 12 квітня 2024, 18:12
Ґудзики на рукавах — для чого вони. Фото santeplusmag.com

Ці аксесуари мають не лише декоративний характер

Це факт: мода ніколи не переставала розвиватися протягом століть, адаптуючись до кожної епохи. Раніше одяг воліли через його практичний аспект, а сьогодні більше цінують за його естетичний вигляд. Але якщо і є щось, що встояло перед усіма цими змінами, то це чоловічий костюм. Цей комплект можна носити під час великих заходів чи щодня. Він складається з куртки з кількома ґудзиками на рукавах. Але навіщо вони?

Наявність гудзиків на рукавах чоловічих піджаків можна пояснити кількома нюансами, пише santeplusmag. З часом кількість гудзиків змінювалася відповідно до тенденцій. У більшості випадків вони не несуть конкретних функцій і мають суто естетичний характер. Так, наявність 2 гудзиків на рукаві дозволяє підкреслити повсякденний стиль, тоді як 4 гудзики використовуються для затвердження більш класичного стилю. Тому кількість може змінюватись залежно від часу і випадку.

У більшості випадків ґудзики на рукавах мають лише декоративний аспект. В наші дні запонки, як і раніше, не несуть певної функції, їх наявність носить лише естетичний характер.

Перед Другою світовою війною кравці розміщували порожні гудзики внизу рукавів піджаків. Зазвичай їх було один чи два, і лише деякі кравці мали справжні. Крім того, позолочені гудзики внизу рукавів військових курток також могли означати звання солдата. Легенда свідчить, що вони спонукали солдатів не сякатися через рукави. Зараз рукави піджаків часто прикрашають чотирма ґудзиками, залежно від асортименту та моделі вони можуть бути функціональними чи декоративними.

Раніше ми писали, для чого потрібна кишенька на жіночих трусах. Також "Телеграф" розповідав, навіщо на жіночій білизні бантик.