Залишатиметься свіжим протягом трьох тижнів: як зберігати хліб без заморожування

Читать на русском
Автор
Хліб довго залишатиметься свіжим
Хліб довго залишатиметься свіжим. Фото radiotrek.rv.ua

Вам сподобається цей лайфхак

Чи не кожен любить з'їсти окраєць свіжого хліба з улюбленим борщем, намазати вранці тости арахісовим маслом або ж приготувати смачні канапки з улюбленим багетом. Однак, навіть купивши хліб щойно з пекарні уже на другий день він стає не таким смачним, а на наступні може взагалі зачерствіти.

Одним із найкращих методів зберігання хлібобулочних виробів є заморожування. А якщо місця в морозилці обмаль — виручить холодильник, інформують на порталі "Mirror".

Так, автори статті зазначають, що, окрім морозильної камери хліб можна зберігати у холодильнику.

Зазначається, що знижена температура повітря та відведення вологи позитивно впливають на збереження хліба — вони сприяють зменшенню ймовірності утворення плісняви. Аби досягти такого ефекту, хліб необхідно покласти у звичайний пакет та зробити у ньому кілька отворів. Після цього помістити хлібобулочний виріб у холодильник.

Дірки мають бути з усіх боків хлібини, крім того, важливо зважати на їхню кількість. Якщо під час зберігання ви помітите хоча б краплину вологи у пакеті, кількість отворів необхідно збільшити.

У такому стані хліб збереже свою свіжість протягом кількох тижнів.

Раніше ми писали, як зберігати хліб у спеку. Існує п'ять ефективних методів, що допоможуть в цьому.