Не спішіть викидати губку для посуду: як її освіжити за допомогою копійчаних засобів

Читать на русском
Автор
Губка для миття посуду виглядатиме свіжою та охайною
Губка для миття посуду виглядатиме свіжою та охайною. Фото rbc.ua

Цей лайфхак вам знадобиться

Ні для кого не секрет, що губки для миття посуду за активного користування потрібно змінювати раз на тиждень. Проте, якщо у господині є посудомийка, а сама губка за цей час має нормальний вигляд, не варто поспішати її викидати.

Існує простий спосіб продезінфікувати та освіжити цей кухонний аксесуар та ще якийсь час повторно використовувати. Як це зробити — розповідає "Ukr.Media".

Як продезінфікувати губку для миття посуду

Так, для дезінфекції губок можна скористатися сольовим розчином. Візьміть глибокий посуд і налийте у нього дві склянки гарячої води. Додайте дві столові ложки солі та добре перемішайте. Повністю занурте губку в розчин і залиште на ніч. Наступного ранку вийміть губку і промийте її під проточною водою — вона буде готова для подальшого використання.

Також досить ефективним є метод відбілювання губок за допомогою спеціальних засобів. Для цього розчиніть одну склянку відбілювача або порошку для прання білої білизни в чотирьох літрах гарячої води. Помістіть губку в отриманий розчин і залиште її там на 10-15 хвилин. Потім ретельно промийте губку в чистій воді до повного видалення всього бруду.

Регулярне очищення та дезінфекція кухонних губок не лише продовжують їхній термін служби, але й забезпечують гігієнічність під час миття посуду. За допомогою запропонованих методів ви зможете підтримувати чистоту та свіжість кухонного приладдя, створюючи комфортну та гігієнічну атмосферу на вашій кухні.

Раніше ми писали, як почистити чайник від накипу. Він буде виглядати, як новенький, а смак води суттєво поліпшиться.