На що звертати увагу при виборі сиру: корисні поради

Читати російською
Автор

Ми поділимось з вами секретами вибору якісного сиру.

Сир – це не лише смачний, але й дуже корисний продукт. Він багатий на білок, кальцій та інші цінні речовини. Проте, на жаль, не весь сир, який представлений на прилавках магазинів, є натуральним. Сьогодні ми поділимося з вами 5 простих способів, як відрізнити натуральний сир від підробки, щоб ви могли бути впевнені в якості та користі цього продукту. Також, ми писали, як обрати якісний плавлений сир.

1. Склад:

Перше, на що слід звернути увагу, – це склад сиру. Натуральний сир повинен містити мінімум інгредієнтів: молоко, закваску, сіль. Підробка часто містить пальмову олію, крохмаль, ароматизатори та інші штучні добавки. Ретельно читайте склад сиру перед покупкою.

2. Зовнішній вигляд:

Натуральний сир має рівномірний колір і гладку поверхню. Підробка може мати тьмяний колір, нерівномірну структуру, дірки різного розміру та форми. Зверніть увагу на зрізи сиру: вони повинні бути чіткими, без тріщин і пустот.**

3. Консистенція:

Натуральний сир має щільну, пружну консистенцію. Підробка може бути м'якою, крихкою, липкою або розсипатися. Спробуйте трохи сиру: він повинен легко різатися, не розмазуватися і не кришитися.**

4. Смак:

Натуральний сир має насичений, вершковий смак з легким кислим присмаком. Підробка може мати солодкий, гіркий або штучний присмак. Зверніть увагу на післясмак: він повинен бути приємним і тривалим.**

5. Ціна:

Натуральний сир, як правило, дорожчий за підробку. Не варто гнатися за дешевою ціною: є ризик купити продукт низької якості.

Раніше "Телеграф" розповідав, на що звертати увагу в магазині, якщо вашою метою є купити оселедець з ікрою. Також, ми писали, як обрати якісний мед.