Навіть бабуся робила так – і помилялася: чому не варто готувати омлет із молоком
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Замініть молоко на інший інгредієнт — і омлет вийде смачніше
Смачний пишний омлет — справжній порятунок вранці. Готується він просто і добре втамовує голод і насичує.
Більшість із нас готує омлет за бабусиним рецептом: збили яйця, додали молоко та спеції та відправили на сковороду. Однак у цьому способі є велика помилка. Не варто додавати молоко в цю страву, і разом із "Важно знать" розповімо чому.
Чому не варто додавати молоко в омлет
Молоко почали додавати в омлет, щоб зробити омлет рідкішим. Однак це продукт — ворог номер один у омлеті. Він псує смак, не роблячи страву ніжнішою. У результаті у вас на тарілці виходить щось на зразок яєчного пюре, а не повітряної хмари з яєць.
До того ж, молоко робить яйця гумами. В результаті омлет не тане в роті, а виходить гумовим як чобіт.
Як приготувати ніжний омлет без молока
Для початку варто взяти свіжі яйця. Саме завдяки цьому нюансу омлет вийде насиченим.
Замість молока у страву варто додавати вершкове масло. Його необхідно розтопити на сковороді і потім відправити туди збиті яйця.
Також важливо не пересмажити страву. Тому варто готувати його на маленькому вогні — тоді омлет смажитиметься рівномірно і не підгорить.
А ось німці вранці готують незвичайний омлет. Спробуйте, можливо, він сподобається і вам.