Предок любив жінок і був палким коханцем, якщо прізвище звучить так: перевірте своє

Читать на русском
Автор
3258
Молода пара Новина оновлена 10 квітня 2024, 15:02
Молода пара. Фото freepik.com

Їх носять нащадки українців із бурхливим темпераментом

Українські прізвища несуть інформацію про далеких предків. Деякі, наприклад, говорять про те, що вони мали відношення до церкви, а інші вказують на велику любов до жіночої статі.

Такі прізвища говорять самі за себе: ті, хто захоплювався жіночою статтю, отримували прізвиська Бабій, Кохан чи Огир (жеребець). Згодом вони стали прізвищами. Інформацію про них публікує сайт "Рідні".

Прізвище Бабій отримували ті, хто відрізнявся гарячим темпераментом, був велелюбним і часто змінював жінок. Цікаво, що людей із таким родовим ім’ям у сучасній Україні досить багато — 15 403 особи. Воно займає 155-те місце за поширеністю. Найбільше людей із таким прізвищем живе у Києві.

Друге прізвище, яке вказує на те, що предок любив жінок – Кохан. Воно пішло від слів кохати, коханець. В Україні проживає 5 102 носії такого родового імені, а за поширеністю воно посідає 694 місце.

На значну активність у сфері кохання вказує ще одне прізвище – Огир. Таке прізвисько давали невтомним коханцям. Огир означає жеребець — кінь, який досяг статевої зрілості. Це досить рідкісне в наші дні прізвище, його носіїв в Україні 209 осіб.

Раніше "Телеграф" розповідав, які прізвища носять нащадки ворожок та знахарів. Їхніх носіїв чимало у сьогоднішній Україні.