Випічка буде огидною: важлива кулінарна помилка, після якої печиво й пироги залишиться викинути

Читать на русском
Автор
Що треба знати для смачної випічки
Що треба знати для смачної випічки. Фото Freepik

Важлива деталь у приготуванні пирогів та печива

Ми розповідали, де на кухні не варто зберігати олію. Тепер розповідаємо, які незначні помилки можуть перетворити вашу апетитну випічку на суху та несмачну.

Солодка випічка — велика частина багатьох кухонь, зокрема і української. Булочки, пироги, печиво любить багато людей. Однак не завжди вдається приготувати їх смачно. Разом з Ukr.Media розповідаємо про помилку у приготуванні тіста, яка псує смак і текстуру випічки.

Як додавати яйця, щоб не зіпсувати випічку

Це важлива помилка у замішуванні тіста. Попри враження, що чим більше яєць ви використаєте у тісто, тим краще, занадто велика кількість цього продукту у підсумку може зробити здобу несмачною і сухою.

Є упередження, що велика кількість яєць зробить готове тісто красивішим і рум'янішим, і частково це дійсно так. Тільки це стосується використання лише жовтків. Білок же під час випікання твердне, тому чим більше білка — тим неприємнішим на смак виявляється готовий виріб.

Це не єдиний продукт, який позбавляє тісто еластичності. Бути обережним варто з маргарином, простроченими дріжджами, надмірною кількістю цукру тощо. Саме тому, щоб не зіпсувати пироги чи булочки, необхідно знати міру та звірятись із рецептом. Зберігайте ці поради, і ваша випічка завжди буде радувати вас і ваших близьких. Також ми розповідали, які помилки у приготуванні м’яса псують смак шашлику.