Як насправді варити пельмені: "золоте" правило, про яке всі забули

Читати російською
Автор

Страву можна зробити ще смачнішою

Ми розповідали, які помилки псують смак шашлику. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе вам ідеально зварити пельмені.

Може здатися, що приготування пельменів – це просте завдання. Насправді ж існує кілька тонкощів, які роблять цю страву по-справжньому смачною. Разом з Pixelinform розповідаємо про них.

Правильне кип'ятіння

Опускайте пельмені лише в киплячу воду. Перемішайте вміст каструлі після додавання пельменів. Доки пельмені не спливуть, тримайте вогонь на максимумі.

Можна навіть накрити каструлю кришкою, щоб прискорити закипання. Після закипання зніміть кришку і зменшіть вогонь до половини.

Секрет ідеального приготування

Варіть пельмені 5 хвилин після закипання (7 хвилин для великих пельменів). Не використовуйте шумівку! Відкиньте пельмені на друшляк, щоб позбутися зайвої рідини.

Так пельмені точно не розваряться. У використанні шумівки є вагомий недолік — останні пельмені, які ви дістанете, можуть бути розварені.

Подавайте пельмені зі своїми улюбленими соусами, сметаною або зеленню. Також ми розповідали, де не варто зберігати олію на кухні.