Як насправді варити пельмені: "золоте" правило, про яке всі забули
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Страву можна зробити ще смачнішою
Ми розповідали, які помилки псують смак шашлику. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе вам ідеально зварити пельмені.
Може здатися, що приготування пельменів – це просте завдання. Насправді ж існує кілька тонкощів, які роблять цю страву по-справжньому смачною. Разом з Pixelinform розповідаємо про них.
Правильне кип'ятіння
Опускайте пельмені лише в киплячу воду. Перемішайте вміст каструлі після додавання пельменів. Доки пельмені не спливуть, тримайте вогонь на максимумі.
Можна навіть накрити каструлю кришкою, щоб прискорити закипання. Після закипання зніміть кришку і зменшіть вогонь до половини.
Секрет ідеального приготування
Варіть пельмені 5 хвилин після закипання (7 хвилин для великих пельменів). Не використовуйте шумівку! Відкиньте пельмені на друшляк, щоб позбутися зайвої рідини.
Так пельмені точно не розваряться. У використанні шумівки є вагомий недолік — останні пельмені, які ви дістанете, можуть бути розварені.
Подавайте пельмені зі своїми улюбленими соусами, сметаною або зеленню. Також ми розповідали, де не варто зберігати олію на кухні.