Як усунути неприємний запах з кухонної дошки: 4 корисні поради

Читать на русском
Автор
Чищення кухонної дерев'яної дошки Новина оновлена 04 квітня 2024, 10:01
Чищення кухонної дерев'яної дошки. Фото Canva

Деякі дії допоможуть усунути сморід

Дерев'яні кухонні дошки — дуже практичні, адже на них комфортно нарізати будь-які продукти. До того ж вони мають естетичний вигляд на поверхні. Однак, кухонні дошки з дерева мають деякі недоліки. До речі, дізнайтеся, яким засобом протирати кухонну плиту.

Річ у тім, що дерев’яні дошки мають властивість — поглинати запахи продуктів, пише "На пенсії". Є кілька простих дій, які допоможуть усунути неприємний запах.

  • Наберіть у посудину гарячу воду з милом і замочіть у ній кухонну дошку. Ретельно почистіть її щіткою. Після цього потрібно, аби дошка добре висохла.
  • Періодично цей кухонний предмет слід обробляти, наприклад, оцтом. Змішайте його з водою у рівних пропорціях і покладіть туди дошку. Хай трохи постоїть, а тоді вимийте гарячою водою.
  • Позбутися неприємного запаху з кухонної дошки допоможуть сіль та лимон. Просто насипте на дошку трохи солі, а тоді — розріжте лимон на половину і натріть її його частиною. Залишіть на 10-15 хвилин і вимийте водою.
  • Хорошою ідеєю буде натирати дошку олією хоча б 1 раз у місяць. Це вбереже поверхню від вологи, таким чином, бактерії не будуть поширюватися. Налийте трішки олії на дошку та ретельно натріть. А через певний час — просто промокніть залишки олії паперовим рушником.

Ці прості поради допоможуть вам тримати кухонну дерев'яну дошку в чистоті. До того ж вона буде приємно пахнути.

Раніше "Телеграф" писав, як прибрати неприємний запах із пральної машинки. Необхідно протерти барбан, ущільнювачі та дверцята машини, одним простим засобом.