Миття вікон - не проблема: як найкраще це зробити весною

Читать на русском
Автор
Чим найкраще мити вікна
Чим найкраще мити вікна. Фото Freepik

Краще не мити вікна паперовими рушниками

Миття вікон навесні — обов’язковий ритуал, як і генеральне прибирання оселі. Однак робити це не надто легко, а також займає багато часу. Раніше ми розповідали, як очистити москітну сітку після зими, а тепер ділимося, як помити вікна навесні швидко й ефективно.

Після зими вікна дуже брудні й і щоб їх очистити, треба докласти зусиль. Як зробити це легко, розповіли на Gazeta.ua.

Коли найкраще мити вікна

Зазначимо, що не варто мити вікна надто рано, адже незабаром доведеться робити це ще раз. Тому варто оцінити погоду і переконатися, що більше не буде весняних заморозків і снігу.

Найбільш сприятливий час для миття вікон — друга половина квітня. В цей період не буде снігу на даху, який буде танути і забруднювати скло.

Як легко помити вікна

Для цього вам знадобляться серветки з мікрофібри і засіб для миття скла. Краще не використовувати паперові рушники — вони можуть залишати ворс і розводи. Одну серветку треба змочити у мильному розчині і очистити скло від бруду, а другою — натерти вікна насухо. Мити вікна варто починати з внутрішньої частини.

Якщо треба помити вікна на верхніх поверхах або ж на них є решітки, скористайтеся магнітною губкою. Вона чудово очищує.

Чим краще не мити вікна

Є засоби, якими краще не мити вікна. Це спирт, сода, засоби з абразивами, бензин та кислота. Вони пошкодять вікна і не очистять їх від бруду.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим мили вікна в СРСР. Ми зібрали найбільш поширені та дивні методи.