Стануть м’якше пуху: хитрий спосіб оновити рушники

Читать на русском
Автор
Простий засіб зробить рушники м’яким
Простий засіб зробить рушники м’яким. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Додайте в прання одну спецію

Рушники використовуються нами щодня. М’яка тканина приємно прилягає до тіла та збирає зайву вологу. Але з часом рушники втрачають м’якість і стають грубими та не дуже приємними на дотик.

Однак є одна хитрість, яка поверне їм колишню м’якість. Все, що потрібно, це спеції, які ймовірно вже є на вашій кухні, пише Ukr.media.

Як прати рушники, щоб вони залишалися м’якими

Більшість рушників виготовлені з бавовни, льону чи мікрофібри, але найчастіше використовуються саме бавовняні. Це надзвичайно поглинаючий і м’який матеріал, який легко утримувати в чистоті. Бавовна стійка до високих температур і пошкоджень, але з роками втрачає свою м’якість. Відновити її можна за допомогою солі.

Все, що потрібно зробити, це насипати в барабан столову ложку кухонної солі, потім кинути в нього рушники та починати прання. Рекомендується використовувати для цього саме сіль великого помелу, щоб вона швидко не вимилася.

Сіль не тільки помітно пом’якшить матеріал, а й нейтралізує неприємні запахи. Це простий, безпечний та повністю натуральний метод, який поверне рушникам колишню м’якість.

Крім того, можна використати лимонну кислоту. Вона має відбілюючу, пом’якшувальну та дезінфікуючу дію. Перед запуском прання насипайте лимонну кислоту у відсік для ополіскувача. Завдяки цьому лайфхаку ваші рушники завжди будуть приємними на дотик.

Раніше "Телеграф" розповідав про функцію пароутворення на пральних машинах. Дізнайтесь, чи так вона необхідна.