Отримаєте максимальний урожай: коли можна садити огірки

Читати російською
Автор

Не пропустіть підходящий для посадки огірків час

Городникам добре відомо, що успіх майбутнього врожаю залежить не тільки від якості насіння або розсади, а й вдало обраного часу для посадки у відкритий ґрунт.

Огірки дуже чутливі до низьких температур і рослину легко можна занапастити, якщо посадити дуже рано. Якщо ж затягнути з посадкою, у вегетаційний період може не вистачити часу дозрівання врожаю.

Існує кілька ознак, на що слід орієнтуватися під час посадки огірків.

Коли і як садити огірки

Хоча огірки можна сіяти прямо в землю, краще все-таки вирощувати їх із розсади. Найкращий час для посіву огірків – середина квітня. Це дозволить висадити рослини у відкритий ґрунт у другій половині травня, коли земля буде достатньо прогріта та ризик заморозків буде мінімальним.

  • У кожен горщик для розсади рекомендується сіяти по два-три насіння. Коли вони проростуть, потрібно висмикнути слабший саджанець і залишити сильніший.
  • Огірки найкраще ростуть за температури 23-26 градусів.
  • Поливайте розсаду помірно м’якою водою кімнатної температури.
  • Рослини не повинні стикатися одна з одною.
  • Огірки готові до висадки в ґрунт, коли у них є близько 4-5 здорових листків і добре розвинене і здорове коріння.

У ґрунт огірки можна висаджувати не раніше другої половини травня, коли знижується ризик весняних заморозків. Перед висаджуванням розсаду необхідно загартувати.

За тиждень до посадки огірків щодня поступово знижуйте температуру у приміщенні, де росте розсада, та обмежуйте полив.

Рясний полив потрібний лише напередодні посадки.

Раніше "Телеграф" ділився ефективними способами видалення бур’янів. Для цього далеко не завжди слід використовувати хімічні препарати.