Будете збирати урожай відрами: коли садити буряк у відкритий ґрунт

Читать на русском
Автор
Найкращі терміни для посадки буряка
Найкращі терміни для посадки буряка. Фото Canva

Для успішного вирощування буряка існують певні секрети

Буряки споживають в різному вигляді — як сирому, так і готовому, водночас він — дуже поживний. Вони можуть погано рости, якщо не знати деяких особливостей його вирощування.

Те, через скільки часу овоч проросте, залежить від сорту, пише "Фазенда". Наприклад, швидкостиглі сорти дозрівають десь через 80-110 днів, середньостиглі – у проміжку від 110 до 130 днів. А от урожай пізньостиглих сортів варто чекати не раніше, ніж через 130 днів.

Щоб садити буряки у землю, надворі вже має бути досить тепло, бо овоч не переносить холод і заморозки. Орієнтуйтесь, аби температура повітря була принаймні +10-12°C. Тоді як у відкритий ґрунт посадковий матеріал вносять за температури землі +8°C.

У південних регіонах буряк можна садити вже у березні-квітні, тоді як у областях з прохолоднішим кліматом — доведеться почекати до травня. Тому краще з цим процесом не поспішати, аби згодом рослина не загинула.

Сухе насіння не варто садити, бо менше шансів на урожай. Його слід проростити. Для цього покладіть посадковий матеріал на вологу поверхню у теплому місці, де температура сягає принаймні +23°C. Важливо слідкувати, аби насіння було зволожене та підливати його. За допомогою пророщування урожай буде кращим.

Раніше "Телеграф" писав, як підготувати сад і город до нового сезону. Треба очистити ділянку від старого листя та бур’янів, продезінфікувати садовий інвентар і підготувати насіння.