Покладіть це в лунку під час посадки помідорів: будуть рости вдвічі швидше

Читать на русском
Автор
4365
Підживлення розсади помідорів Новина оновлена 25 березня 2024, 09:59
Підживлення розсади помідорів. Фото Canva

Ці овочі потребують хорошого удобрення для великого урожаю

Помідори є досить примхливими овочами у вирощуванні, на відміну від огірків. Городники знають, що для того, аби виросли великі та смачні плоди, ще треба попрацювати.

Важливо перед посадкою збагатити ґрунт поживними речовинами, пише Ukr.media. Добрива заведено розкидати по землі, а тоді перекопувати. Є кілька найбільш ефективних.

Дріжджі

За добу до посадки у відкритий ґрунт, у землю треба внести розчин марганцю і дріжджів у пропорції — 10 грамів на 10 літрів води. Підживлення з дріжджів повинно настоятися протягом доби. Коли вже садите помідори, добриво треба вносити в кожну лунку, десь по 200 грамів.

Деревна зола

Золу можна отримати від паління соломи чи трави. У кожну заглибину ставте по 100 грамів речовини. Помідорам це потрібно, бо в золі міститься багато калію. Після висадки розсади, лунки присипаємо чорноземом.

Курячий послід

Коли посадите розсаду томатів у відкриту землю, додайте туди курячий послід. Його розводять з водою у пропорції 1:15. Біля ямок варто притрусити попелом.

Цибулиння

Таке добриво чудово підходить для помідорів. Воно забезпечує міцність розсади та її швидкий ріст, стійкість до хвороб. Можна зробити розчин з цибулиння: 300 грамів речовини залити гарячою водою та настоювати пів доби. Тоді ще треба розбавити водою у співвідношенні 1:5.

Яєчна шкаралупа

У лунку разом з розсадою помідорів, варто внести яєчну шкаралупу. Вона буде наповнювати рослини корисними речовинами.

Нещодавно "Телеграф" розповідав, чим варто підживити в березні малину. Можна використовувати як органічні, так і мінеральні добрива. Так, рослини отримають корисні речовини й будуть краще розвиватися.