Не залишиться ані краплі жиру: ефективні способи очищення витяжки

Читать на русском
Автор
Кожен куточок на кухні буде чистим
Кожен куточок на кухні буде чистим. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Накопичення жиру на витяжці не тільки виглядає некрасиво, але і може знизити ефективність роботи приладу

Прибирання кухні — не найлегша домашня робота. На поверхнях у цій кімнаті накопичується багато жиру. Особливо це стосується витяжки. Періодичного протирання цього приладу вологою ганчіркою недостатньо. Витяжку необхідно чистити як зовні, так і усередині.

Розпрощатися із жиром на кухонній витяжці допоможуть перевірені часом хитрощі. А головне — не доведеться бігти до магазину за покупною хімією. Усі продукти для очищення можна знайти в кухонних шафках.

Як видалити жир з витяжки

Для очищення витяжок рекомендується використовувати не грубі ганчірки та мочалки. Абразивна частина мочалки може зашкодити покриття приладу.

Одним з ефективних та економічних засобів для прибирання є суміш води та лимонного соку. Вона не впорається зі старими забрудненнями, але допоможе підтримати чистоту витяжки. Доведіть воду до кипіння. Як тільки рідина закипить, зніміть її з вогню та додайте лимонний сік (або лимонну кислоту). Коли рідина охолоне, намочіть губку та протріть поверхню витяжки. Цей засіб додасть блиску та приємного аромату.

Альтернативою попередньому методу є використання білого оцту, який може стати відмінним союзником у боротьбі з сильними або старими забрудненнями. Змішайте кип’ячену воду та оцет у співвідношенні 1:1. Далі вам залишиться лише намочити губку та протерти витяжку.

У цих рідинах можна замочувати сітку з витяжки, якщо вона знімається. Тоді видалити жир буде ще простіше.

Харчова сода — відмінний союзник для ефективного та природного розчинення жиру на витяжці. Поставте каструлі з водою та содою на плиту та увімкніть її. Коли рідина закипить, зменшіть вогонь, але не вимикайте плиту. Рідина повинна випаровуватись близько 60 хвилин. Періодично додавайте в каструлі воду із содою. Як тільки жир почне капати зсередини витяжки, настав час вимикати вогонь. Зніміть із плити каструлі та накрийте конфорки паперовими рушниками.

Змочіть губку у воді з содою і протріть витяжку, щоб остаточно видалити жир, що розплавився. Потім протріть витяжку вологою тканиною з водою та невеликою кількістю білого оцту, щоб досягти ідеальної чистоти.

Раніше "Телеграф" розповідав, якими домашніми засобами можна легко замінити засіб для миття посуду. Виявляється, під рукою завжди є кілька альтернативних засобів.