Зробить вашу шевелюру сяючою, а квіти здоровими: чому не варто виливати воду з-під яєць
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ми підкажемо, як можна використати воду з-під яєць.
Більшість людей не замислюючись виливають воду після варіння яєць. Проте, робити це, можливо, не варто. Ця рідина має багато корисних властивостей, про які ви навіть не здогадуєтесь. Це така ж сама корисна річ у побуті, як і чайна заварка.
Чим же корисна вода після варіння яєць?
- Джерело білка: Під час варіння частина білка з яєць виходить у воду. Цей білок легко засвоюється організмом і може бути корисним для людей, які стежать за своїм харчуванням.
- Вітаміни та мікроелементи: Вода після варіння яєць збагачена вітамінами A, D, E, B12, а також кальцієм, фосфором, калієм та іншими мікроелементами.
- Косметичний засіб: Воду після варіння яєць можна використовувати для ополіскування волосся. Вона робить волосся м'яким, блискучим та здоровим.
- Добриво для рослин: Яєчна вода – це чудове добриво для кімнатних та садових рослин. Вона багата на поживні речовини, які необхідні для росту та розвитку рослин.
Як використовувати воду після варіння яєць?
- Для приготування їжі: Воду після варіння яєць можна використовувати для приготування супів, соусів, омлетів та інших страв.
- Для підживлення волосся: Ополосніть волосся водою після варіння яєць, а потім змийте теплою водою.
- Для добрива рослин: Полийте кімнатні та садові рослини водою після варіння яєць.
Порада:
- Не зберігайте воду після варіння яєць більше 24 годин.
- Перед використанням води для добрива рослин процідіть її.
Зберігайте воду після варіння яєць – це не лише економно, але й корисно для вашого здоров'я та краси.
Раніше "Телеграф" розповідав, які речі не можна класти у пральну машину. Також, ми писали, чим можна замінити у побуті дорогу хімію.