Зірку "Гри у кальмара" засудили за сексуальні домагання у 79 років

Читать на русском
Автор
Південнокорейський актор О Йон Су отримав термін
Південнокорейський актор О Йон Су отримав термін. Фото Кадр з фільму

Актор О Йон Су має пройти лікування від сексуального насильства

Південнокорейський актор О Йон Су, який отримав світову славу після втілення ролі літнього чоловіка на ім’я О Іл Нам у популярному серіалі "Гра у кальмара" у 2021 році, отримав реальний термін за сексуальні домагання.

Попри вік у 79 років, О Йон Су засудили до восьми місяців ув’язнення з відстрочкою на два роки. Про це пише місцеве видання The Korea Herald.

Повідомляється, що прокурори висунули звинувачення проти зірки "Гри у кальмара" ще у листопаді 2022 року. О Йон Су звинуватили в тому, що у 2017 році під час прогулянки він обійняв незнайомку та поцілував її в щоку. Звинувачення жертви було висунуто у 2021 році, коли О Йон Су став відомий завдяки участі в серіалі Netflix.

Окрім терміну, 79-річний південнокорейський актор має пройти 40-годинну програму лікування від сексуального насильства. Сам чоловік уже заявив, що має намір оскаржити рішення суду. За його словами, він просто "взяв за руку жінку, щоби показати їй дорогу до озера". Тоді він одразу приніс незнайомці вибачення.

Про що серіал "Гра у кальмара"

Південнокорейський телесеріал "Гра у кальмара" є сумішшю жанрів виживання, пригодницького бойовика, трилера і драми. Він був уперше показаний світовій аудиторії через платформу Netflix у вересні 2021 року. Серіал був номінований на 14 премій "Еммі" та переміг у шести номінаціях.

Успіх проєкту змусив задуматися авторів про початок зйомок другого сезону "Ігри у кальмари". У лютому Netflix випустив трихвилинний відеоролик, що містить фрагменти з майбутніх фільмів та серіалів, які планує випустити 2024-го. Зазначається, що продовження південнокорейського серіалу вийде наприкінці року.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що фільм "20 днів у Маріуполі" про війну в Україні отримав "Оскар 2024". Український проєкт здобув перемогу у номінації "Найкращий документальний фільм".