Буде розміром у кулак: як виростити великий буряк

Читать на русском
Автор
Секрет великого урожаю буряків Новина оновлена 15 березня 2024, 11:44
Секрет великого урожаю буряків. Фото Freepik

Один секрет допоможе вам збільшити розмірів плодів

Буряк полюбляють за його корисні властивості та смак, тому й садять. Для того, аби він виріс великим, треба подбати про родючість землі. Й тоді ви побачите ефект, коли з'явиться урожай.

Простий спосіб, як покращити стан ґрунт, відповідно пришвидшити ріст буряка, є підживлення деревною золою, пише "На пенсії". У ній міститься велика кількість калію, фосфору, кальцію, які необхідні для повноцінного формування овочів.

Аби підготувати землю, треба перед тим, як сіяти, внести туди золу, десь 1-2 склянки на 1 метр квадратний. Після цього землю слід перекопати, щоб речовина поширилась на всю ділянку.

Перший раз буряк підживлюють через 2-3 тижні, коли з'явилися сходи. Просто розчиніть 1 склянку золи у 10 літрах води. Нехай стоїть так 2-3 доби. Протягом того, як буряк розвивається, його можна удобрювати ще 2-3 рази.

До речі, зола буде дієвим способом побороти бурякову муху. Для цього посипте речовину біля рослин після дощу. Засіб також подіє проти окремих грибкових хвороб буряка. Обробляйте його розчином на основі золи: 1 склянка — на 10 літрів води. Так треба робити двічі або тричі на тиждень.

Таким чином, ви зможете покращити стан землі, захистити буряк від шкідників і хвороб і виростити багатий урожай буряків.

Раніше "Телеграф" писав про те, які рослини варто посадити на грядці, аби прогнати шкідників. Спробуйте поборотися з ними, посадивши герань, календулу, чорнобривці чи лаванду. Такі сильні запахи будуть відлякувати комах.